Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Print

Her er du:


Klima_logo

Alle taler om vejret - vi taler om klimaet

- Folkeoplysning om klima-problemer og klima-løsninger

Klimaet er en af de største udfordringer for verdenssamfundet, for Danmark og for hver enkelt borger i de kommende årtier.

Skal vi undgå uoverskuelige konsekvenser for kloden og for alle, der lever her, kræver det handling på mange niveauer:
• Myndigheder
• Virksomheder
• Foreninger
• Uddannelsesinstitutioner
• Borgere

I november/december 2009 mødes verdens statsledere i København til FN-topmøde. Her skal de forsøge at skabe en langsigtet aftale om de nødvendige løsninger. Som værtsland for mødet har vi i Danmark en særlig forpligtelse til at gå foran og vise vejen.

Hvad enten det gælder de politiske beslutninger, virksomhedernes initiativer eller borgernes handlinger, er befolkningen drivkraften i forandringsprocessen. Det forudsætter viden, muligheder for debat og inspiration til nytænkning.

Folkeoplysningen er skabt for at levere viden, skabe debatrum og etablere fællesskaber. Derfor er de danske folkeoplysningsorganisationer også parate til at give deres bidrag til at skabe den nødvendige klima-bevidsthed og til at udvikle løsninger.

Rød pilStatus over projekter, der fik støtte fra DFS' klimapulje

Rød pilAndre klima-aktiviteter i DFS' medlems- og partnerskabs-organisationer

Rød pilPeople's Climate Action (PCA)

 


Rød pilViden, viden og atter viden - en linksamling

Rød pilGør brug af de engagerede - her finder du de klima-aktive organisationer og bevægelser

Nyheder

Rød pilVoksenundervisning for bæredygtig udvikling
(20. september 2011) Den 7. oktober inviterer Nordisk Netværk for Voksnes Læring til seminar i København om, hvilke læringstilbud om bæredygtig udvikling der er brug for. Seminaret vil fokusere på tilbud fra folkehøjskoler, oplysningsforbund, frivillige organisationer og de højere uddannelser. 

Rød pilNordiske oplysningsforbund satser på klimakampagne

(17. september 2010) ”Vor skuffelse var stor, da det mislykkedes for verdens ledere at nå frem til en klimaaftale i København i december 2009. Vi er parate til at påtage os vort ansvar for at følge op med en bred nordisk folkeoplysningskampagne med brug af folkeoplysningens værktøjer.”


Rød pilKlimavenlig folkeoplysning
Projektets formål var at generere idéer og give inspiration til videreudvikling og implementering af klimavenlig folkeoplysning.


Rød pilGuldkorn om klima-aktiviteter

Den 21. januar lukkede og slukkede Peoples Climate Action med en evalueringskonference. På PCA’s hjemmeside kan man nu se og høre nogle af de guldkorn, som deltagerne bidrog med.

Rød pilKlima med kønsbriller
På syv debatmøder vil KULU sætte fokus på kvinder og klima i u-landene.

Rød pilCD sender klima-alarm

Øko-Net leverer ”et kritisk, oplysende og udfordrende indspark, midt i hele hurlumhejet for at redde klode”.

Rød pilKlimakamp er kvindekamp

Klimaets omskiftelighed vil betyde massive forandringer i levevilkår i u-landene, og de, der vil blive hårdest ramt, er kvinderne. De er både de mest sårbare, og de er familiens lim. Det er dem, der skaffer vand, mad og pleje til de syge, svage og ældre. Men klimaet kan også for nogle være nøglen til forandring og indflydelse.


Rød pilRed lidt af hverdagen mellem 5 og 7
Op imod 30 procent af CO2-udledningen i den vestlige verden stammer fra fødevareproduktion. Det er baggrunden for, at FDB og Gyldendal har udgivet Klimakogebogen. Samtidig inviteres forbrugerne til at vise, hvordan de laver klimamad på et nyt web-univers.