Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Print

Her er du:


Kultur og medier

Rød pilHvordan bliver sociale medier sociale?
(6. juni 2011)
Hvordan opnår man en reel dialog på Facebook eller andre sociale medier? Det er temaet for et webbaseret foredrag onsdag den 8. juni. Det er den dansk digitale ekspert Anna Ebbesen, der holder foredraget, som afsluttes med debat mellem alle deltagere.

Rød pilWebforedrag om sociale medier i folkeoplysningens kommunikation
(4. maj 2011)
Organisationen skal have sin egen Facebook profil. Formanden skal blogge, og nyhederne skal ud på to linjer i twitter. Men hjælper det? Et nordisk webforedrag vil fortælle om strategier, der giver de sociale medier mening i organisationens kommunikation. 

Rød pilFolkeoplysere er på Facebook
(
10. september 2010) Twitter, You Tube, blogs og Facebook – også her finder du aftenskoler, højskoler og andre folkeoplysende organisationer. Det viser en nordisk undersøgelse.

Rød pilMere musik, kultur og ungdom
Amatørkor og orkestre i DOF og kursister på skolernes instrumentalhold kan fremover trække på musikfaglig bistand. En nyansat konsulent vil udvikle nye medlemsydelser for musikholdene.

Rød pilSpoken Word: Højskolerne på Roskilde Festival
Spoken Word bliver til i et samarbejde mellem Højskolerne og Roskilde Festival.
Programmet bliver fyldt af kendte danske forfattere, fortællere, digtere, performere og musikere, der vækker det skrevne ord til live.

Rød pil2007 skal være industrikulturens år

Industri Kultur 07 vil bruge næste år til at fremme viden og interesse for det danske industrisamfunds kulturarv i 2007 og frem.

Rød pilLivshistorier om kultur
Musisk Oplysningsforbund og Landsforeningen Danske Orkesterdirigenter har modtaget 50.000 kr. til projektet ”Livshistorier”, hvor borgerne selv skal sætte ord på hvorfor de deltager i kunstneriske aktiviteter.

Rød pilÅrhus byråd til kamp for lokale medier
Medieforliget vil betyde store ændringer i loven om radio- og fjernsynsvirksomhed. Fremover skal fordelingen af de lokale sendetilladelser afgøres at et centralt radio- og tv-nævn under Kulturministeriet i stedet for af de lokale radio- og tv-nævn. Det vil ifølge de lokale mediefolk i Århus føre til en centralisering af magten over de lokale stationer.

Rød pilLokalradioer i fare
De ikke-kommercielle lokalradioer og lokale tv-stationer frygter, at et nyt lovforslag vil koste dem livet. Forslaget blev fremsat af kulturminister Brian Mikkelsen (K) i Folketinget onsdag den 2. november 2005

Rød pilDe ikke-kommercielle mediers rolle som demokratiskabende og folkeoplysende organisationer

Konferencen satte spot på de ikke-kommercielle lokale mediers rolle i lokal-samfundet. Deres rolle i forbindelse med bevarelse og styrkelse af det lokale demokrati og dermed medvirkende til sikring af ytringsfriheden lokalt og diskuterede, på hvilken må-de de lokale medier er folkeoplysende.

Rød pilKunst af Lyst
Debatbog om kommunernes ansvar for kulturelle tilbud.

Rød pilAmatørkulturen
Temanummer af "Fokus på Folkeoplysning"


Medlemsorganisationer, der særligt arbejder med kultur og medier:

Rød pilDansk Amatør Orkesterforbund

Rød pilDansk Amatør Teater Samvirke

Rød pilMusisk Oplysnings Forbund

Rød pilSammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer