Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Print

Her er du:


Tænketank om folkeoplysningens fremtid

De folkeoplysende organisationer skal spille en større og mere markant samfundsmæssig rolle i fremtiden. Det kræver tanker, analyser og drøftelser. Til det formål nedsatte DFS i april 2009 en tænketank, som skulle drøfte folkeoplysningens fremtid med 2020 som fixpunkt.

Taenketank_1 

Rep2010_cps   

Konkurrence om nyt kælenavn

En ofte anarkistisk proces med store tanker, overraskende formuleringer og spændende diskussioner. Sådan har DFS’ tænketank fungeret. Men et nyt kælenavn til folkeoplysningen har man ikke fundet på.

Derfor udskriver DFS en konkurrence: Find på et godt kælenavn til folkeoplysningen.
Med annonceringen af denne konkurrence afrundede DFS-udviklingskonsulent, Christine Sestoft, debatten i forbindelse med DFS’ repræsentantskabsmøde om tænketankens udkast til 10 teser om fremtidens folkeoplysning.

Rød pilLæs mere om debatten
 


Rød pilTænketankens medlemmer

Rød pilTænketankens Kommissorium

Tænketanken forventer at være færdig med sit arbejde i efteråret 2010. Men allerede nu kan den præsentere nogle delresultater:

Rød pil
Fire scenarier
Sammen med Instituttet for Fremtidsforskning har tænketanken skabt fire scenarier for, hvordan den samfundsmæssige udvikling, arbejdslivet, folkeoplysning og uddannelse udvikler sig frem mod 2020, og hvilke muligheder og udfordringer det skaber for folkeoplysningen.

Rød pil10 teser, som blev præsenteret i forbindelse med DFS’ repræsentantskabsmøde den 29. april 2010.