Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Bibliotekernes hjemmesider er landets bedste

16. september 2003

Tilgængeligheden er i top på mange bibliotekers hjemmesider. Ti biblioteker med Silkeborg og Helsingør Kommunes Biblioteker i spidsen tildeles 5 netkroner i IT- og Telestyrelsens evaluering ad det offentlige Danmarks hjemmesider "Bedst På Nettet". Det er særdeles flot, taget i betragtning af at kravene er strammet op i forbindelse med, at Bedst på Nettet i år sætter fokus på de offentlige hjemmesiders tilgængelighed i anledningen af, at 2003 er Europæisk Handicapår. Det betyder, at en hjemmeside skal være tilgængelig for ALLE for at få topkarakteren 5 netkroner.

Det er  første gang nogensinde, at en hjemmeside har scoret den højest mulige karakter i Bedst På Nettet. Blandt de hidtil offentliggjorte delresultater for i år har endnu ingen hjemmesider opnået maximumpoint. Men nu har Silkeborg Biblioteks hjemmeside i kategorien kulturinstitutioner scoret 100 procent indenfor såvel brugervenlighed, nytteværdi og åbenhed, og genvinder dermed førerpladsen fra 2001, efter at Helsingør Kommunes Biblioteker tog førstepladsen i 2002. Helsingør er blevet nr. 2 i år, og de danske bibliotekers hjemmesider sætter dermed igen standarden for, hvordan man laver gode hjemmesider, idet i alt 10 biblioteker har fået 5 netkroner.

Inden for den statslige forvaltning er der til sammenligning kun tre hjemmesider, der scorer topkarakter; Teknologisk Institut, Beskæftigelsesministeriet og Arbejdsmarkedsstyrelsen.