Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Clearinghouse: Alt hvad vi ved om uddannelse

6. oktober 2006

Hvilke metoder virker godt i uddannelse, hvad er det vigtigt at være opmærksom på, når man skal lave god uddannelse, og hvilke uddannelsespolitikker har vist sig succesfulde? Det vil praktikere, planlæggere og politikere fremover kunne få svar på i DPU’s nye Clearinghouse.

Om få uger slår Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) dørene op for en nyskabelse i dansk uddannelsestænkning: et dansk clearinghouse for uddannelsesforskning.

Den nye institution skal hjælpe politikere, planlæggere og praktikere med at søge relevant og kvalitativ viden om det danske uddannelsessystem til gavn for hele undervisningssektoren. Øget kvalitet - best practices - kræver adgang til viden, der er pålidelig, systematisk og formidlet på en anvendelig måde.

Clearinghouse for uddannelsesforskning skal bidrage til at råde bod på dette ved at løse tre brobygningsopgaver:

  • Skabe overblik over eksisterende viden
  • Kvalitetssikre tilgængelig viden.
  • Finde de store linjer og formidle dem til undervisningssektoren.

DPU håber, at en meget stor del af Danmarks uddannelsesforskere og folk, der arbejder med forsøgsarbejde på skoler og institutioner, vil engagere sig i det nye clearinghouse.

Yderligere oplysninger

Rød pilNotatet "Etablering af Forum for Uddannelsesforskning og clearinghouse", som er udarbejdet af Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, Undervisningsministeriet og Danmarks Pædagogiske Universitet.

Rød pilClearinghouse’ hjemmeside

Rød pilPræsentationerne på konferencen, der forberedte Clearinghouse

Bestil Clearinghouse’ nyhedsbrev: clearinghouse@dpu.dk og meld dig til vores kommende nyhedsbrev.

Kontakt
DPU
Tuborgvej 164
2400 København NV
Tlf 8888 9000
Fax 8888 9001
E-mail: clearinghouse@dpu.dk