Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


EU lancerer ny ungdomsportal

27. maj 2004

Den 26. maj åbnede en ny portal, som skal imødekomme unge europæeres behov for information om EU-landene. Portalen http://europa.eu.int/youth giver adgang til over 10.000 websider på de 20 EU-sprog.

Den nye portal er udviklet af unge europæere for unge europæere. Her findes alt det unge har brug for eller ønsker at vide om Europa - hvad enten det drejer sig om at rejse, studere eller arbejde i et andet EU-land.

EU-kommissionen oplyser, at formålet med den nye portal er, at så mange unge som muligt skal have hurtig og nem adgang til relevante ungdomsrelaterede oplysninger om Europa. Det endelige mål er at portalen skal medvirke til, at unge engagerer sig i det offentlige liv og bliver aktive medborgere.

Viviane Reding, EU-kommissær for ungdom, siger: - Portalen vil være et nyttigt interaktivt værktøj der vil skabe en dynamisk platform, hvor unge i Europa både kan indhente oplysninger og få mulighed for offentligt at give deres mening til kende.

På opdagelse i en verden af muligheder
Den Europæiske Ungdomsportal indeholder fem hovedafsnit:

  • Skole og studier
  • Arbejde
  • Frivilligt arbejde/udvekslinger
  • Dine rettigheder
  • Portaler for unge.

Desuden indeholder portalen oplysninger om Europa, aktuelle nyheder og forskellige meningsmålinger, der afspejler holdningerne blandt nutidens unge.

Cirius har, i samarbejde med Københavns Ungdomsinformation, stået for indsamlingen af oplysninger om Danmark og vil være ansvarlig for den løbende opdatering af disse. Cirius har i forvejen en dansk portal www.udiverden.dk, som er beregnet for unge danskere, der vil til udlandet for at studere eller arbejde. Denne portal rummer også oplysninger om lande uden for Europa.

Kilde: Cirius