Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Grundtvig på nettet

20. januar 2004

En lille gruppe frivillige folk har siden 1999 været i gang med byggeriet af "Grundtvig-Byen", som er et sted på internettet, hvor alle med interesse for Grundtvig og den grundtvigske virkningshistorie kan finde nyttige oplysninger.

Grundtvig-byen råder over et debatforum med 6 forskellige afdelinger, som administreres af hhv. cand. pæd Carsten Oxenvad og cand. theol. Merete Bøye. Til debatforummet er desuden knyttet et ekspertpanel. Derudover rummer sitet en tidslinje over Grundtvigs liv sammenstillet med danmarks- og verdenshistoriske begivenheder, et galleri med billeder af Grundtvig samt en omfattende og hyppigt opdateret linksamling.

www.grundtvig-byen.dk er nu så udbygget, at den kan bruges fornuftigt.

Biblioteket
I Grundtvig-Byens bibliotek er der f.eks. indscannet over 1.200 værker af Grundtvig. Værkerne er ikke kun tilgængelige som fotogengivelse af skrifterne. I biblioteket kan du søge både på genrer, søgeord, overskrifter og enkeltord. Vil du f.eks. vide, hvad Grundtvig mente om "dannelse", kan du søge på ordet og præsenteret 43 tekster.

Du kan også bruge Grundtvig-biblioteket, hvis du er på jagt efter bestemte udsagn eller temaer hos Grundtvig.

Biblioteket er ikke færdigt endnu, selv om det mest centrale skulle være på plads. De næste par år kommer der meget mere til. Der er nok at tage af, da Grundtvig nok er en af danmarkshistoriens flittigste skribenter.

Folkene bag biblioteket har både konsulteret Grundtvig-Akademiet og Grundtvig-Biblioteket i Vartov samt Center for Grundtvigstudier på Aarhus Universitet for at sikre sig, at bibliotekets database - ud over at være brugbar for den almindeligt interesserede - også kan benyttes af studerende og forskere.

Står du og mangler en bestemt tekst til din studiekreds, kursus eller konvent, er du imidlertid velkommen til at sende en mail til carsten.oxenvad@skolekom.dk Så vil "bygmestrene" forsøge hurtigst muligt at finde teksten og få den scannet ind.