Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Ny foredragsportal

31. august 2004

Fredag den 27. august gik Foredragsportalen i luften under mottoet “når emnet er vigtigt”. Folkene bag portalen tilbyder over 300 foredrag indenfor en lang række kategorier. Med sit varierede udvalg henvender Foredragsportalen sig både til uddannelsesinstitutioner, organisationer, foreninger og virksomheder. Interesserede kan se nærmere på Internetadressen: www.foredragsportalen.dk

For alle
“Tanken bag portalen har været at skabe en indgangsside til de, der mener, at emnet kommer i første række” slår Rasmus Jakobsen fast. Han er partner og portalens web-ansvarlig. Målet er at levere så bredt et udvalg, at alle kan finde interessante foredrag hos os". Ingen skal gå forgæves" fortsætter han. "Priserne forsøger vi at holde på et niveau, hvor det ikke kun er de faglige foreninger og virksomhederne, der har råd til at benytte sig af foredragsformen”.

En bredside til konkurrenterne
På den måde er Foredragsportalen anderledes end mange af konkurrenterne. Ophavsmændene bag portalen lægger da heller ikke skjul på, at den gerne må ses som en protest mod den måde, foredragsformidlingen ellers foregår på i Danmark. “Vi har en meget unik tradition for levende foredrag herhjemme, men den er ikke stærkere, end at den kan gå til grunde, hvis vi ikke giver den ordentlige vækstbetingelser” supplerer Tue Sand Larsen, der udover at være partner på Foredragsportalen også er redaktør.

Ingen mediegiraffer her
Den danske foredragskultur er truet af kendiskulturen, mener partnerne. "Hvis du kigger på udbuddet ved vores konkurrenter, tilbyder de en lang række enslydende navne, som vi i forvejen alle kender fra mediebilledet herhjemme. Personer, der primært sælger på grund af deres status som kendisser" fortsætter Tue. Og det er en status, som man får lov at betale for. “Eksempelvis koster halvanden time med en larmende århusiansk blondine rask væk op mod 20.000 kroner. Også selvom indholdet aldrig rigtig hæver sig over cafesnak. Det er en absurd høj pris for at se giraffen” siger Rasmus.  

Unikke oplevelser
Partnerne har i deres undersøgelse af markedet opdaget, at flere ønsker en større seriøsitet og variation i foredragsudbuddet. Samt at det kniber for institutioner som gymnasier, højskoler, frivillige organisationer og foreninger at komme i nærheden af de foredrag, som de egentlig gerne ville høre. “De er i den gruppe, som vi gerne vil give et alternativ. De skal også have mulighed for at få en sindsoprivende spændende foredragsoplevelse. Man kan nemlig sagtens være en fremragende foredragsholder og et fængende menneske uden at have været i studiet ved Go’morgen Danmark” bemærker Tue Sand Larsen. "Og de skal have den mulighed fordi foredraget kan noget helt unikt". Foredragsformen er en meget nær og stemningspræget form for kommunikation. Når foredragsholderne leverer varen, giver de publikum en enorm vitaminindsprøjtning. Og det er den slags indsprøjtninger folkene bag portalen håber at kunne give deres kunder gennem portalen.

Kilde: Pressemeddelelse fra Foredragsportalen