Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


OECD-rapport om voksenundervisning

11. februar 2003

OECD offentliggjorde mandag Beyond rhetoric: Adult learning policies and practices, den endelige rapport om organisationens undersøgelse af voksenundervisning. Rapporten har undersøgt erfaringer med voksenundervisning i Canada, Danmark, Finland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz og England for at identificere, hvad der virker indenfor voksenundervisningens teori og praksis.

På det grundlag anbefaler OECD-rapporten systemer, der indbefatter tilvejebringelsen af grundlæggende voksenundervisning, der opfordrer virksomheder til at tilbyde de ansatte uddannelse, økonomisk incitament for enkeltpersoner, uddannelsesprogrammer der er tilpasset brugernes uforudsigelige skema, og sikring af programmernes kvalitet. Rapporten efterspørger desuden et øget samarbejde forskellige statsorganer imellem og med repræsentanter for fagbevægelse og arbejdsgivere for at øge effektiviteten og gøre bedre brug af offentlige midler.

Rapportens hovedkonklusioner kan læses her

Beyound rhetoric: Adult learning policies and practices kan rekvireres med post eller online ved henvendelse til OECD Publication, 2 rue André Pascal, 75775 Paris Cedes 16, France  på telefon +33 1 4910 4235, e-mail: sales@oecd.org eller online på www.oecd.org

OECD-kode: 912003011P1, Pris: Euros 42, US $ 42, £ 27