Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Hvilket Europa ønsker du?

6. juli 2006

Endnu en mulighed for at diskutere EU’s fremtid på nettet. EU-kommissionen har nu åbnet webstedet ”Debate Europe”. ”Det er vores opfordring til dig om at drøfte dine ideer til, håb for og bekymringer om EU's fremtid med os,” udtaler Kommissionsformand José Manuel Barroso.

(Denne nyhed er ved en teknisk og uoprettelig fejl dateret 6.7.06. Den rigtige dato er: 18. april 2006)

”Debate Europe” indgår som en del af Kommissionens "Plan D" - hvor D står for Dialog, Debat og Demokrati. Plan D er Kommissionens bidrag til "tænkepausen" vedrørende EU's fremtid, som stats- og regeringslederne opfordrede til i juni 2005 efter de franske og de nederlandske vælgeres nej til forslaget til en forfatningstraktat.

På præsentationssiden skriver Kommissionen bl.a.:

”Vi ved fra nyere opinionsundersøgelser, at mange mennesker har mistet tilliden til EU, fordi de føler, at EU har overtaget ansvaret for stadig mere og derfor i stigende grad er blevet kompleks og svær at forstå.

Vi ved også, at nogle borgere ønsker, at EU tager fat på spørgsmål såsom arbejdsløshed, de negative virkninger af globaliseringen, pensioner, sundhedsspørgsmål, uddannelse og miljøspørgsmål.”

Og Kommissionen opfordrer EU-borgerne:

”Hvad mener DU om EU, og i hvilken retning bør EU gå? Hvilke håb har DU for EU? Hvad bekymrer DIG som EU-borger? Fortæl os, hvilke EU-relaterede emner DU gerne vil drøfte?”

Rød PilGå direkte til den danske debat.