Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Nato reform - The need for change

24. november 2005

Det radikale Venstre, Atlantsammenslutningen, Folk&Forsvar, YES inviterer til konference om behovet for reform af NATO. Hvilke aspekter skal Danmark lægge vægt på? Konferencen finder sted den 15. december, kl. 13-16 på Christiansborg.

Oplægsholdere:

Forsvarsordfører Morten Helveg Petersen (R)

Forsvarsminister Søren Gade (V)

Kristian Søby Kristensen (DIIS)

Bertel Heurlin (Kbh. universitet)

Den 15. dec. kl. 13 – 16 på Proviantgården, mødelokale D, Christiansborg

Fri entre

Tilmelding senest d. 12. dec. til Rune Heiberg Hansen på Tlf. 33 37 47 85 eller Rune.Hansen@ft.dk

“Nato is no longer the primary venue where transatlantic partners discuss and coordinate strategies” Med disse ord var Schröder med til at skyde den seneste Nato-reform proces i gang. En proces der har til mål at løse problemet med den manglende konsensus på sikkerhedsområdet, samt at skabe et Nato der er operationelt i forhold til de nye trusler fra terror og svage stater.

De indbudte oplægsholdere vil komme med deres bud på, hvad vi kan forvente os af reformen, samt hvilke aspekter Danmark skal lægge vægt på. Efterfølgende vil der blive tid til spørgsmål og debat.

Alle er velkomne.

Morten Helveg Petersen: Radikal forsvarsordfører. Fadder til forsvarsforliget 2005-2009. 

Søren Gade: Forsvarsminister siden april 2004. Stod bag forsvarsforliget 2005-2009

Kristian Søby Kristensen:  Ph.d.-stipendiat, statskundskab.  Beskæftiger sig bl.a. med Transatlantisk sikkerhedspolitik, Den kolde Krig, Militær transformation og Nato.

Bertel Heurlin: Jean Monnet Professor. Forsker bl.a. i Det internationale system, Den nye Verdensorden. Amerikansk sikkerheds- og forsvarspolitik, Dansk udenrigs- og forsvarspolitik