Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Skab debat om EUs sociale og økonomiske fremtid

27. januar 2009


Nu kan alle søge indflydelse på EU og skabe borgernes EU. Foreninger og folkeoplysere kan bidrage til at skabe opmærksomhed om de nye Europæiske Borgerhøringer, der er en unik chance for at give sin mening til kende om EU og EU's fremtid.

Først internetdebat, så borgerhøring på Christiansborg og bagefter igen internetdebat og til sidst et fælleseuropæisk borgermøde. Det er forløbet af de nye Europæiske Borgerhøringer, der har EU’s sociale og økonomiske fremtid som tema.

Borgerhøringerne finder sted i alle EU's 27 medlemslande, og i Danmark står Det Danske Kulturinstitut for arrangementet. Kulturinstituttet opfordrer også folkeoplysere og foreninger til at udbrede kendskabet til denne specielle debatmulighed.

Netdebat...
Enhver kan gå direkte ind på borgerhøringernes hjemmeside og skrive sine synspunkter på den aktive blog. Her kan man også kommentere andres indlæg samt stemme på de forskellige indlæg.
...Høring...
Alle indlæg, meninger og stemmer på andre indlæg vil indgå som baggrundsmateriale i de borgerhøringer, som gennemføres over hele Europa i marts 2009. Den danske høring finder sted den 28. og 29. marts i Landstingssalen på Christiansborg.  
På den danske høring vil 30 statistisk udvalgte borgere se alle indlæggene på den danske blog og med udgangspunkt i disse, samt deres egne holdninger, give en række konkrete politiske bud på, hvad EU skal fokusere på.
...Netdebat...
Efter de nationale høringer vil du som blog-bruger få lejlighed til at kommentere og stemme på de konkrete forslag fra høringerne.
...Fælleseuropæisk borgermøde
Resultaterne fra Danmark og de andre EU lande vil blive offentliggjort og drøftet på et fælles europæisk borgermøde i maj, 2009.

Opfordring
DFS er netop blevet samarbejdspartner i projektet, og sekretariatsleder Henrik Christensen udtaler:
”Det er et spændende initiativ, som vores partnerskabsorganisation, Det Danske Kulturinstitut, er med i. Vi bakker helt op om kulturinstituttets opfordring til landsorganisationer, skoler og foreninger om at
- folkeoplysere deltager direkte i debatten
- skole- og foreningsledere gør opmærksom på projektetet og dets formål
- linke til sitet fra jeres eget web-site, nyhedsbreve og andre kommunikative virkemidler.
I det hele taget er der mange muligheder for at bruge den europæiske borgerhøring i folkeoplysning, undervisning og i foreningsarbejde.”


Rød pilDen danske borgerhøring

Rød pilDen fælles-europæiske borgerhøring

Rød pilDet Danske Kulturinstitut

Yderligere oplysninger: Projektleder Olaf Gerlach-Hansen, Det Danske Kulturinstitut, 23 60 85 00, ogh@dankultur.dk