Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Sverige får muslimsk oplysningsforbund

1. april 2008

Det muslimske oplysningsforbund, Ibn Rushd, er nu blevet godkendt i Sverige. Efter en prøveperiode får Ibn Rushd nu ret til statsstøtte og kommunal støtte.

(InfoNet) For at blive godkendt som et oplysningsforbund i Sverige skal organisationen have flere medlemsorganisationer, der er tilknyttet folkelige bevægelser. Ibn Rushd blev stiftet af Sveriges Islamiske Forbund i 2001 og har nu ni medlemsorganisationer, Muslimske Spejdere og Islamisk Hjælpeorganisation.

Ibn Rushds aktiviteter fokuserer på sociale spørgsmål, integration og demokrati. Et af formålene er at hjælpe unge med muslimsk baggrund med at blive velfungerende og uafhængige borgere. Organisationen ønsker også at styrke muslimske kvinder i det svenske samfund.

Ibn Rushd er navnet på en muslims filosof, som levede fra 1126 til 1198. I Europa er han kendt under navnet Averroës.
“Ibn Rushd er et symbol på uddannelse og diversitet. Han arbejdede i Spanien, og helt frem til i dag regnes han for at være den vigtigste fortolker af Aristoteles.
Derudover var han en vigtig muslimsk teolog. Ibn Rushd bragte Islams og Vestens intellektuelle verdener tættere sammen,” udtaler en talsmand for organisationen.

“Det er et stort fremskridt for folkeoplysningen, at vi i 2008 får et nyt oplysningsforbund. Ibn Rushd vil skabe mulighed for nye gruppers deltagelse i folkeoplysnings-aktiviteter,” siger Torsten Friber, der er formand for Folkbildningsrådet, det svenske nationalråd for folkeoplysning, som fordeler statsstøtten til oplysningsforbund.
I øjeblikket arbejder DFS på et initiativ, som skal føre til oprettelsen af et muslimsk oplysningsforbund i Danmark.

Rød pilMuslimsk folkeoplysning, af Per Paludan Hansen, formand for DFS