Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Vil du bestemme fremtidens indvandringspolitik?

23. august 2006

Hvad stiller vi op med de 5 millioner illegale indvandrere der bor i EU, hvordan stopper vi den illegale indvandring, og hvem skal legalt kunne indvandre til EU i fremtiden? Det kan du være med til at diskutere på internettet med demokrati- og dilemmaspillet GLOBAL ISLAND.

Efterårets spillerunde (23.10.-10.11. 2006) er særlig rettet mod ungdoms- og voksenuddannelserne, men du kan også tilmelde dig som individuel spiller og deltage hjemmefra eller i organisationssammenhæng.

MS Global Island 1

Bliv medlem af parlamentet i et af de fem lande på Global Island. De gamle politikere er sendt på pension. Nu er det dine meninger, der tæller! Sammen med 600-1000 andre fra hele Danmark skal du diskutere dig frem til de bedste løsninger.

I undervisningssammenhæng anbefaler vi at det arbejdes i hold på to og to. Til dansk, samfundsfag, historie og geografiundervisningen. Der bør afsættes mindst seks lektioner til spillet (heraf kræver de fire computer- og netadgang) fordelt ligeligt på de tre uger.

Det hele sker online i cyberspace i et flot grafisk univers med debatfora, konkurrence på points, mulighed for at holde taler og stemme som i Folketinget og for at skrive artikler til netavisen Global Island News.

De fem bedste hold i hvert land bliver valgt som nye regeringer, og det bedste hold i det land, der vinder den globale afstemning, får Global Island T-shirts tilsendt. Og hvem bestemmer, hvem der vinder? Det gør I selvfølgelig selv!

MS Global Island 2

Du er inviteret til at deltage af Dansk Folkeoplysnings Samråd og Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs mere om dilemmaet og se spilbeskrivelse, lærervejledning (kommer 15.9 2006) og visuel guide til spillet på
Rød Pilwww.globalisland.nu og på
Rød Pilhttp://www.emu.dk/gym/globalisland/index.html.