Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


3F hædret for arbejde med realkompetence

10. september 2007

3F har modtaget Voksen- og Ungdomsundervisernes pris 2007 for 3F's store uddannelsesprojekt, hvor alle medlemmer skal have et tilbud om kompetenceafklaring. "Almen Voksenuddannelse, Forberedende Voksenundervisning, Daghøjskolen og den frivillige folkeoplysning på aftenskolerne er utrolig vigtige undervisningsområder for os i 3F," siger 3F's formand.

Tag realkompetence alvorligt
Det var formanden for LVU - Landsforbundet af Voksen- og Ungdomsundervisere - Hanne Pontoppidan, der kunne fortælle, at 3F får prisen for sit store projekt om kompetencevurdering af alle medlemmerne, skriver 3F's elektroniske nyhedsbrev.
Hun understregede, at den nyligt gennemførte lov om øget anerkendelse af realkompetencer giver mulighed for at få anerkendelse og dokumentation for de kompetencer, som er erhvervet ad uformel vej - både på og uden for arbejdspladsen.
"Hvis realkompetenceprojektet skal blive en succes, er det vigtigt, at organisationer og arbejdsgivere tager muligheden for realkompetencevurdering alvorligt. For eksempel ved at opfordre deres medlemmer og ansatte til at benytte sig af de muligheder, der nu foreligger," sagde Hanne Pontoppidan.
Hun fremhævede, at 3F med beslutningen om at kontakte alle medlemmer personligt og tilbyde kompetenceafklaring og uddannelsesplan har givet realkompetenceprojektet et afgørende skub i den rigtige retning.

Et langt sejt træk
I sin takketale til LVU's kongres fremhævede Poul Erik Skov Christensen blandt andet, at for en meget stor del af 3F's medlemmer er den frivillige og almene voksenundervisning den eneste mulige adgangsvej til et kompetenceløft.
"Netop derfor er Almen Voksenuddannelse, Forberedende Voksenundervisning, Daghøjskolen og den frivillige folkeoplysning på aftenskolerne nogle utrolig vigtige undervisningsområder for os i 3F," sagde Poul Erik Skov Christensen og kaldte LVU og 3F's samarbejde forbilledligt.
"Vi forventer nu langtfra, at alle vil blive afklaret. Mange har fuldt ud tjek på deres kompetencer, og mange er formentlig svære at motivere. Men med det lange og seje træk er vi sikre på, at det vil blive en succes, pointerede han.
.

Rød pil3F's hjemmeside

Rød pilLVU's motivation for prisen