Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Folkeoplysningspris til Christel Schaldemose

5. september 2006

Christel Schaldemose, sekretariatsleder i Dansk Folkeoplysnings Samråd, har fået FNV’s folkeoplysningspris 2006 for sit store og utrættelige arbejde for at styrke dansk og nordisk folkeoplysning. Christel fik prisen overrakt på FNV’s årsmøde den 3. september på Magleås Kursuscenter.

FNV står for Förbundet Nordisk Vuxenupplysning, der er en sammenslutning af ni oplysningsforbund i de fem nordiske lande; fra Danmark er det LOF og NETOP.

I FNV's motivering står der bl.a.:
"Christel Schaldemose har ved sin store og  utrættelige indsats som leder af Dansk Folkeoplysnings Samråd formået at samle dansk folkeoplysning til en slagkraftig organisation. En organisation som nu finder sin naturlige plads som samarbejdspartner alle steder i det danske samfund.
Christel tiltrådte i august 2001, og her ved Christels 5 års jubilæum som sekretariatsleder kan det konstateres, at Christel har samlet og styrket den danske folkeoplysning, så samrådet ikke alene har en naturlig rolle i det politiske spil, men også nyder stor opbakning fra alle dele af den danske folkeoplysning.
Ydermere har har Christel ydet en stor indsats for det nordiske sammenhold og samarbejde."