Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Global Platform - Global Grundtvig

19. september 2008

"Det er en ambitiøs bestræbelse på at omsætte den fine danske tradition for folkeoplysning til en ny global virkelighed - den "Globale Grundtvig", siger Mellemfolkeligt Samvirkes generalsekretær om det nye hovedkvarter og aktivitetscenter på Nørrebro i København.

Mellemfolkeligt Samvirke flytter den 1. januar fra Københavns centrum til Nørrebro. På 4.500 kvadratmeter vil organisationen etablere et uddannelses- og aktivitetscenter, som samtidig skal rumme sekretariatet - med navnet Global Platform CPH.
"Centeret skal være hjørnesten i en storstilet transformation af vores arbejde med at engagere frivillige ildsjæle i arbejdet for en mere retfærdig verden. Det vil give os helt unikke rammer og muskler til at udvikle et vildtvoksende, kreativt og skabende miljø", siger generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, Frans Mikael Jansen.

Kraftcenter
Lejemålet omfatter et kompleks af bygninger, der strækker sig fra Fælledvej til Ravnsborggade.
Der er en mødesal, som kan rumme 200 mennesker, sengepladser til 60 og i det hele taget mange indendørs kvadratmeter til at arbejde for indflydelse til verdens fattigste.
Global Platform CPH vil udgøre et kraftcenter for nye ideer og projekter, der spejler verdens hastige forandring og giver borgerne værktøjer og rammer til at påvirke den - lokalt som globalt. Aktiviteterne på Global Platform CPH vil inkludere kursus- og uddannelsesforløb for unge og gamle, kulturtilbud for offentligheden og et sprudlende aktivist- og kampagnemiljø for engagerede ildsjæle.

Globalt højskoleprogram
Oprettelsen af Global Platform CPH sker i forlængelse af arbejdet med at udvikle et globalt højskoleprogram, hvor der allerede er tre Global Platforms i Indien, Østafrika og El Salvador samt Mellemfolkeligt Samvirkes træningscenter i Tanzania, TCDC. Den kommende Global Platform CPH skal være krumtappen både organisatorisk og pædagogisk for disse uddannelsescentre samt motor for ekspansion af nye Globale Platforme i verden fremover.
"Du kan vælge at se det som en ambitiøs bestræbelse på at omsætte den fine danske tradition for folkeoplysning til en ny global virkelighed. Den "Globale Grundtvig", om du vil", siger Frans Mikael Jansen, generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke.

Rød pilMere om Global Platform CPH

MS hovedkvarter
Facaden mod Fælledvej

MS tilslutter sig international bistandsorganisation

På sin generalforsamling den 14. september besluttede Mellemfolkeligt Samvirke at blive en del af ActionAid International.
"Vi bliver en del af en stor international bevægelse, og det vil i den grad styrke vores arbejde lokalt, regionalt og ikke mindst internationalt," siger forkvinde i MS, Trine Pertou Mach.
ActionAid International blev oprettet i Storbritanien efter 2. verdenskrig og er i dag til stede i over 50 lande i verden. ActionAid International arbejder for at reducere fattigdom og sult gennem støtte til fattige mennesker på lokalt niveau og via internationalt lobby- og kampagnearbejde.
ActionAid International har sit hovedkontor i Johannesburg.
Rød pilMere om MS' generalforsamling