Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Ny generalsekretær for amatørteatrene

6. juli 2006

DATS har ansat den 44 årige Kristian Hald Jensen som sin nye generalsekretær. Det er en mand med en lang karriere i såvel det professionelle som i det folkelige arbejde med teater, som DATS nu knytter til sig.

(Denne nyhed er ved en teknisk og uoprettelig fejl dateret 6.7.06. Den rigtige dato er: 12.juni 2006)

Kristian Hald Jensen tiltræder sin stilling d. 1. oktober, hvor generalsekretæren i DATS - Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed - gennem de sidste 10 år Thomas Hauger, Ribe, har valgt at gå på efterløn.

Kristian Hald Jensen er uddannet cand. mag fra Århus som dramaturg med en suppleringsuddannelse i informationsvidenskab og herefter suppleret med et år på teaterlinien på Dartington College of Arts i England.

I det århusianske teatermiljø var Kristian Hald Jensen aktiv indtil han tog turen til Rønshoved Højskole i 1994 for at blive højskolelærer. Her kom han i kontakt med det sønderjyske amatørteatermiljø og begyndte at instruere engsspil og andre spil. 14 produktioner har han instrueret inklusive et stort egnsspil om Nydambåden ved Cathrinesmindes Teglværksmuseum i Broager der har premiere her lørdag d. 10. juni. I øvrigt en premiere der falder sammen med at Kristian Hald Jensen præsenteres på DATS' landsrådsmøde på Rødding Højskole.

I 1998 blev han ansat som daglig administrator af det energiske professionelle egnsteater Teatret Møllen i Haderslev.

Rød PilMere om DATS - Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed