Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Ny generalsekretær i DUF

28. august 2003

Fredag den 22. august tiltrådte Stig Fog som ny generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd. Det blev markeret ved en reception i DUFs sekretariatet, hvor der samtidig blev sagt farvel til  DUFs generalsekretær de seneste to et halvt år, Niels Lund.

Stig Fog er 35 år, uddannet cand. scient. soc. fra Roskilde Universitetscenter og kommer fra en stilling som kampagneleder i Folkekirkens Nødhjælp. Han har allerede et stort kendskab til DUF fra sin tid som frivillig. Stig var aktiv i DUF fra 1991-1997, blandt andet som medlem af u-landsudvalget, internationalt udvalg, styrelsen og forretningsudvalget.

Stig Fog har sin foreningsbaggrund i FDF, hvor han har været medlem siden 1975 og har bestredet adskillige poster, blandt andet som blad-redaktør, kursusleder og formand for FDFs Forlag. Stig er stadig aktiv FDF-leder hver onsdag, så han kombinerer et solidt kendskab til de konkrete udfordringer for foreningerne med et stort engagement på mange andre fronter, herunder det internationale.

- Det frivillige børne- og ungdomsarbejde er klemt fra mange sider, og er tvunget til at nyudvikle sig uden at give tabt på de idéer, som er deres arvegods og formål. I en tid, hvor forståelsen for organisationernes arbejde i offentlige bureaukratier, i det politiske liv og i medierne svinder, må de frivillige foreningsledere bruge mere og mere tid på administration og på at retfærdiggøre den frivillige indsats. Det kan ikke være rigtigt, mener Stig Fog.

- Foreningslivet må prøve at tilpasse sig den ændrede ungdomskultur, hvor den enkelte unge i højere grad ønsker at involvere sig i kortvarige, men intensive projekter. Men med den iderigdom, som altid har eksisteret i foreningslivet, er jeg sikker på, at det også vil lykkes, siger den nye generalsekretær.

Kilde: DUFs nyhedsbrev.

Yderligere oplysninger: Kontakt informationskonsulent Christina Petersen på telefon 39 29 88 88 eller cp@duf.dk