Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Ny konsulent i DFS

11. december 2003

Den 1. februar 2004 tiltræder Flemming Gjedde som ny konsulent i Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Flemming Gjedde kommer fra Aalborg, hvor han er rektor for Folkeuniversitetet. Han er uddannet historiker og har 25 års erfaring indenfor folkeoplysningen.

Som leder af Folkeuniversitetet i Aalborg har Flemming Gjedde haft et tæt samarbejde med andre grene af folkeoplysningen. I Nordjylland har der siden 1995 eksisteret et tværgående netværkssamarbejde mellem oplysningsforbund, højskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet.

Flemming er vant til skiftende arbejdsopgaver og til at have mange bolde i luften samtidig. Han har stor administrativ erfaring og et godt kendskab til IT. Så I Samrådet ser vi alle frem til at få ham med på holdet.

Nogle af Flemmings opgaver bliver:  

  • tovholder for projekter indenfor de prioriterede indsatsområder
  • medlemsaktiviteter (fyraftensmøder, konferencer etc.) af forskellig art både med en national og international dimension,
  • rådgivning af medlemsorganisationerne
  • sekretariatsbetjening af internationalt udvalg
  • formidling af viden om internationale puljer, studieture, nordisk samarbejde 

Flemming glæder sig særligt til opgaverne omkring Samrådets internationale arbejde. Han har rejst meget, bl.a. som rejseleder, og har arrangeret mange studierejser. Han har også deltaget i studiebesøg i de nordiske lande, Baltikum, Tyskland, Slovenien og Rumænien. Og i perioden 1987-1993 arrangerede og afholdt han historiske krydstogter med gamle sejlskibe i samarbejde med dansk museer og Danmarks Turistråd.

Flemming er 50 år og bor sammen med sin kærste i Lyngby. Privat interesserer han sig blandt andet for fotografering, træskibe og rejser.