Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


Ny landsformand for DATS

18. juni 2003

Repræsentantskabet for Dansk Amatør Teater Samvirke valgte i den forløbne weekend enstemmigt Lisbet Lautrup Knudsen som ny landsformand. Hun afløser journalist Villy Dall, der har siddet på posten i otte år, men som nu har valgt at trække sig.

Det er en person med stor indsigt i landsorganisationen og i teatrets verden, der nu sætter sig i landsformandsstolen. Lautrup Knudsen har været medlem af DATS' hovedudvalg i elleve år, heraf et par år som næstformand. Teatret kender hun fra sin aktivitet i Rosenteatret i Århus Centrum og som instruktør og dramatiker for to store egnsspil med 120 medvirkende i Ryomgård.

Til daglig er Lisbet Lautrup Knudsen ansat på Gellerup Scenen som teaterleder. Her er hun ofte instruktør for de de store børne- og ungdomsteaterforestillinger og desuden aktiv medspiller i scenens åbning mod de mange nydanskere i området. Hun har arbejdet på Gellerup Scenen i 12 år. Før den tid var hun aktiv i diverse teatermiljøer som freelance-instruktør.

Lautrup Knudsen er uddannet fra Århus Universitet som Bachelor i dansk og dramaturgi. Hun er 46 år og gift med Flemming Knudsen, der er Rådmand i Århus.

Samvirkets hovedudvalg valgte to næstformænd, nemlig Line Bærskog Hauger og Mads Smedegaard. Nye medlemmer af hovedudvalget blev: Carsten Lund (Roskilde Kreds), Valter Madsen (Sønderjysk Kreds), Leif Pedersen (Sønderjysk Kreds) og Michal Lykke (Københavns Kreds). 1. suppleant: Jørn Chr. Jessen (Sammenslutningen af Festspil), 2. suppleant: Gitte Stolberg (Storstrøms Kreds).

Kilde: DATS' Nyhedsbrev