Dansk Folkeoplysnings SamrådPrintvenlig udgave af siden Printvenlig

Her er du:


KULU og Højskoleforeningen indstillet til klimapenge

16. februar 2009


Nu foreligger indstillingerne til fordelingen af de første tolv millioner kroner til klima-aktiviteter i Danmark, som Peoples’ Climate Action uddeler. Blandt de indstillede er Kvindernes U-landsudvalg (KULU) og Folkehøjskolernes Forening i Danmark (FFD). Den endelige beslutning ligger i Udenrigsministeriet.

Indstillingsudvalget har foretaget vurderingen og indstillingen ud fra præmissen, at det var fyrtårnsprojekter, at der maksimalt kunne indstilles 12. mio. kr. af den samlede pulje som er til rådighed til aktiviteter på i alt 20 mio. kr. og, at der iflg. aftale i første omgang har været set på en række projekter som kunne fungerer som ”større internationale/nationale fyrtårnsprojekter”.

FFD har engageret 10-15 højskoler til at indgå i et projekt, der sigter mod at invitere 3-500 internationale deltagere til en højskole-camp i sommeren 2009 sammen med 3-500 danskere. Ideen er at samle kvalificerede input til selve COP15 mødet i december og samtidig skabe lokalt engagement.

KULU vil skabe dialog og fokus på” Kvinderettigheder, køn og klimaudfordringer i udviklingslandene” gennem
- en out-door vandreudstilling med samtidige events
- 4 dialogmøder (workshops) med deltagelse fra Uganda og Mali og dialogmøder med kvindegrupper under vandreudstillingen i de 10 kommuner
- debatmateriale med invitationer, flyers, foldere, workshop programmer og en publikation på dansk og engelsk.

De øvrige ansøger, som udvalget indstiller, er:
- Care og CO+Life
- Civilsamfundets Klimaforum
- Teknologirådet
- Danmarks Naturfredningsforening
- Folkekirkens Nødhjælp
- NGO-Forum under COP15

Senere vil udvalget indstille fordelingen af to gange fire millioner kroner til mindre landsdækkende projekter og til lokale projekter.